ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

PERIODIA IDRYMA NIARXOS 4

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για την επιτυχία της Απεργίας της Τρίτης 16 Ιούλη, έριξε όλες του τις δυνάμεις στη μάχη, για την ενημέρωση των συναδέλφων και την υλοποίηση της απόφασης για Απεργία.

Πραγματοποιήσαμε εξορμήσεις σε σπίτια και καφενεία και  βρεθήκαμε με άνεργους οικοδόμους. Σε περιοδείες σε μεγάλα εργοτάξια και γιαπιά, μιλήσαμε με συναδέλφους που το μεροκάματό τους έπεσε κάτω από 35 ευρώ, άλλους συναδέλφους που δουλεύουν περιστασιακά και είναι ανασφάλιστοι. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στο  τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Καταγγείλαμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,  που αποφάσισαν την απεργία και αντί  να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της , εξ” αρχής την υπονόμευσαν.

Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε καταλήγαμε πάντα στο  ότι εμείς οι εργάτες δεν πρέπει να υποταχτούμε σε καμιά από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, να απαλλαγούμε  από τα τσιράκια των αφεντικών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα , τους εργατοπατέρες που είναι στην ηγεσία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, να δώσουμε απάντηση με οργάνωση και αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη της τάξης μας.