ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Με τον κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης σε συνεννόηση με την ΕΕ, έρχονται νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

Πλάι στους ήδη τσακισμένους μισθούς και στις συντάξεις ο προϋπολογισμός φέρνει νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση. Οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη τα νοσοκομεία εδώ και μήνες βρίσκονται σε διαλυτική κατάσταση λόγω της διαθεσιμότητας των εργαζομένων και των ελλείψεων σε βασικά υλικά.

Το τσεκούρι στον ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το κλείσιμο πολυιατρειων και τις απολύσεις γιατρών θα μετακυλήσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις άδειες τσέπες των ασθενών. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού.

Η ζωή των ανέργων θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς το κονδύλι για τα επιδόματα μένει καθηλωμένο στα φετινά επίπεδα παρά την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Παράλληλα όμως με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων, η πρόσβαση στα επιδόματα θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, θα πετιούνται εκτός αυτών χιλιάδες άνεργοι. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι χρεοκοπημένοι, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς ασφάλιση ασθενείας. Σήμερα το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τις αυξανόμενες εισφορές στον ΟΓΑ. Σε αυτές τις συνθήκες επιδοτούν τους εργοδότες με πολλούς τρόπους. Τα όποια προγράμματα απασχόλησης προκηρύσσουν, δημιουργούν εργασιακές σχέσεις γαλέρας με κακοπληρωμένη 5μηνη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

 Την ίδια στιγμή απειλούν εργάτες, αγρότες και αυτοαπασχολουμένους με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και δημεύσεις περιουσιών.

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον αντιλαϊκό προυπολογισμό συμμετέχοντας στις πικετοφορίες

Ώρα 10.30 π.μ.

Μπραχάμι από Μετρό Δάφνης

Ώρα 11.00 π.μ

Ομόνοια – Επισιτισμός, Εμπόριο, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Λογιστές, Οικοδόμοι, Συνταξιούχοι Αθήνας, ΜΑΣ, Λαϊκές Επιτροπές Κεντρικού Τομέα

Πειραιάς από Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Καλλιθέα από πλ. Δαβάκη

Ν. Ιωνία από πλατεία Συμιργιώτη

Ώρα 11.30 π.μ

Περιστέρι από πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης

Ώρα 12.00 μ.μ

Ίλιον από Κεντρική Πλατεία

Αιγάλεω από πλατεία Εσταυρωμένου

Μενίδι από κεντρική πλατεία