ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

syaskepsi-ygeia-04

Σύσκεψη συντονισμού και δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες, 1/6/2020, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων που εδρεύουν στο Δήμο της Αθήνας, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας όσον αφορά την Π.Φ.Υ. και συνολικότερα τις δημόσιες δομές υγείας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε την πάλη των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση και υποστελέχωση των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας, να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και πρόνοια με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, έγινε συζήτηση, υπήρξε πλούσιος προβληματισμός. Συζητήθηκε το πλαίσιο πάλης και αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα δράσης για το προσεχές διάστημα, τα οποία θα εμπλουτιστούν και με την αυτοτελή δράση των σωματείων και φορέων.

Με βάση το πρόγραμμα δράσης, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 4/6 στις 10 π.μ. έξω από την ΤΟΜΥ Πετραλώνων, στην οποία πλέον υπάρχει μόνο ένας οικογενειακός γιατρός και δεν υπάρχουν νοσηλευτές.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα στις 11 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Ενώ στις 12 Ιούνη θα προχωρήσουμε σε ημέρα δράσης σε όλες τις ΤΟΜΥ και στα Κέντρα Υγείας της Αθήνας.

Πρώτος μεγάλος σταθμός θα είναι η συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη, με πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Αθήνας να πάρουν αποφάσεις στα Διοικητικά Συμβούλια, να συζητήσουν και να εμπλουτίσουν το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων. Να ενημερωθούν όλα τα μέλη τους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους και εργαζόμενους. Να γίνει υπόθεση όλων, γιατί η υγεία μας είναι δικαίωμα κι όχι πολυτέλεια.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές αντιλήψεις και τρόπο σκέψης μπορεί να έχουμε, συντονίζουμε τη δράση μας και ενημερώνουμε ακόμη περισσότερα σωματεία και φορείς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη. Γιατί η προστασία της υγείας, της ίδιας μας της ζωής και των δικαιωμάτων μας είναι κοινή υπόθεση όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, των μεταναστών και των ανέργων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους σήμερα δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των υγειονομικών για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με μέσα και εξοπλισμό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.

Ούτε λεπτό χαμένο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.