ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση στις 18/1 στα γραφεία του Συνδικάτου με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκε πείρα από την οργάνωση των οικοδόμων σε Ελλάδα και Τουρκία, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δυο χώρες, την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, για τις συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε η πείρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, με 50 νεκρούς σε «ατυχήματα», ενώ οι κινητοποιήσεις τους αντιμετωπίζονται με καταστολή από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Όπως και πείρα από την πάλη του Συνδικάτου μας για την υπογραφή ΣΣΕ σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό, σε όλα τα κράτη, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που υπάρχει, η ανάπτυξη είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων, που πατάνε πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία κ.τ.λ. Άρα, καίριο ζήτημα, όπως αναδείχτηκε και στη συζήτηση, είναι ότι αντίπαλος είναι κοινός, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις των Συνδικάτων μας το επόμενο διάστημα.

 1

2