ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΕΛΠΕΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ (ΦΩΤΟ) – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ & ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

elpen-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΠΕΝ στο Πικέρμι, καθώς και περιοδείες σε άλλα εργοτάξια της περιοχής από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους για τα συμπεράσματα από την απεργία στις 26 Νοέμβρη, για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, με τις διεκδικήσεις για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην πρώτη γραμμή, αλλά και για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο, που αποτελεί όπλο στα χέρια μας, για να μπορούμε καλύτερα να οργανώνουμε και να διεξάγουμε την πάλη μας και ως απάντηση 9 συνάδελφοι γράφτηκαν στο Συνδικάτο.

Τέλος, ανοίχτηκε το ζήτημα της έκφρασης αλληλεγγύης σε συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους, σύμφωνα και με το κάλεσμα που έχει απευθύνει το Συνδικάτο. Στη συνέχεια πολλοί συνάδελφοι, δείχνοντας έμπρακτα τη συμφωνία τους, έδωσαν οικονομική ενίσχυση ή είπαν ότι θα συνεισφέρουν με τρόφιμα και άλλα είδη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα συνεχίσει την παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, με νέες στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις στις γειτονιές.

elpen-3

 

elpen-2