ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των οικοδόμων και όλου του λαού με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε.

Παράλληλα καταδικάζουμε όλες τις προσπάθειες καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων, από την κυβέρνηση της ΝΔ που έπεσαν στο κενό γιατί βρήκαν απέναντί τους συσπειρωμένους και αποφασισμένους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες παλεύουν με νύχια και με δόντια, γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα. Αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ μετά τα αγοράζουμε όλοι μας πανάκριβα. Ενώ χιλιάδες αγρότες αδυνατούν πλέον να έχουν εισόδημα λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που οι συνέπειές τους είναι προϊόν της ανυπαρξίας υποδομών όπως αντιπλημμυρικά έργα κ.α. αφού διαχρονικά για όλες τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και για του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν κόστος, γιατί προτεραιότητα έχουν την στήριξη των κερδών των λίγων, τις υποδομές και την κερδοφορία των ομίλων και τις εξοπλιστικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση των αποστολών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το Συνδικάτο μας με τους βιοπαλαιστές αγρότες έχει ξανασυναντηθεί όταν εκφράσαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με μαζική αποστολή συναδέλφων οικοδόμων για να συμβάλλουν στη διάσωση των περιουσιών του λαού του θεσσαλικού κάμπου ενώ ταυτόχρονα οργανώσαμε τη συγκέντρωση και αποστολή πολλών τόνων ειδών πρώτης ανάγκης.

Στηρίζουμε των αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους που είναι πέρα για πέρα δίκαια, γιατί θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Το ίδιο έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό και παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για να έχουμε φθηνό ρεύμα, θέρμανση, βασικά αγαθά κ.α.

Ήμασταν, ήμαστε και θα συνεχίσουμε να ήμαστε στο πλευρό τους.