ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΗΣ COSCO

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο σωματείο της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ) για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, με χαμηλούς μισθούς, με ελάχιστα δικαιώματα, με ανεπαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι όταν οι εργάτες παλεύουν αποφασισμένα και οργανωμένα σπάνε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους.

Μεταφέρουμε εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς, που είναι βγαλμένοι από την πρόσφατη πείρα των αγώνων για υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ, αγώνες που συνεχίζονται και κλιμακώνονται και είχαν σαν πρώτο αποτέλεσμα την υπογραφή Σύμβασης στα δύο μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής.

Αποφασισμένοι να μη σκύψουμε το κεφάλι στη φτώχεια, στα τσακισμένα δικαιώματα και την εκμετάλλευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας αιτήματα και στόχους.