ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

1η-ΜΑΗ-2013

Απόφαση για απεργία την 1η Μάη πήρε, χθες Τρίτη 9/4/2013, η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σε κοινή συνεδρίαση με τις διοικήσεις των παραρτημάτων του.
Επίσης αποφάσισε την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε. στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί καλώντας τα μέλη και τους φίλους του συνδικάτου μιάμιση ώρα νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος.
Στην συνεδρίαση επισημάνθηκε ο ταξικός χαρακτήρας της Πρωτομαγιάς, σαν μέρα μνήμης και τιμής, σαν μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική του κεφαλαίου.
Ο φετινός γιορτασμός αποκτά ξεχωριστή σημασία αφού βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων να είναι άνεργοι, τα όποια μεροκάματα πετσοκομμένα, χωρίς συλλογική σύμβαση, την λαϊκή οικογένεια βυθισμένη στην ανέχεια, την εξαθλίωση, χωρίς φώς και πετρέλαιο, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς στέγη, συναδέλφους να φυτοζωούν και αρκετούς να αναζητούν διέξοδο στην μετανάστευση.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις, για δίωρες στάσεις εργασίας πριν την απεργία, σε μια σειρά έργα και εργοτάξια όπως στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά, στο Νιάρχειο (στον πρ. ιππόδρομο), στο ρέμα της Φλέβας στο Ίλιον, στην διάνοιξη του δρόμου Σπάτων-Λούτσας, στο μουσείο στην Συγγρού (Φιξ) κ.α., προς τιμή της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στη συνεδρίαση καταγγέλθηκε η προσπάθεια που γίνεται και φέτος να μεταφερθεί ο αγωνιστικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς για μετά το Πάσχα, προκειμένου να εκφυλίσουν τον αγωνιστικό – ταξικό χαρακτήρα της μέρας και τέλος, τονίστηκε πως θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ-Δ.Σ.