…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα δομικά υλικά και τις κατασκευές.

Ήταν Νοέμβρης του 1986 , όταν δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Συνδικάτου μας, προχωράγαμε στην έκδοση ενημερωτικού δελτίου, του πρώτου φύλλου «τα δικά μας νέα από τον ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ».

Πέρασαν χρόνια από τότε και η εφημερίδα μας ο ΠΑΛΜΟΣ – όπως έλεγαν οι συνάδελφοι – έμπαινε σταθερά στο σπίτι του κάθε συναδέλφου – μέλους του Συνδικάτου μας.

Χρειάστηκε κόπος , χρόνος και αρκετό χρήμα γι’ αυτό.

Στην αρχή  δειλά – δειλά , δοκιμάζαμε τις δυνάμεις μας, γιατί δεν είχαμε την πείρα και τη δημοσιογραφική ικανότητα. Και τα καταφέραμε.

Συνεχίσαμε ανελλιπώς με 8σέλιδα ή 12σέλιδα μέχρι και την έκδοση Σεπτέμβρη – Οκτώβρη του 2005 μετρώντας στο ενεργητικό μας 130 ολόκληρα φύλλα.

Συνεχίσαμε, μέχρι που οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατέστησαν την έκδοση του ΠΑΛΜΟΥ μας πολύ δαπανηρή – ανέφικτη. Ήταν τότε, που σαν να μην έφτανε το μεγάλο κόστος της προεκτύπωσης – εκτύπωσης, έκδοσης και επικόλλησης ετικέτας, καθόρισαν νέους όρους  για την έκδοση, τακτικότητα, περιοδικότητα και δυσβάσταχτα για το Συνδικάτο μας ταχυδρομικά τέλη. Αποτέλεσμα «Ο ΠΑΛΜΟΣ» να σταματήσει να «χτυπά». Να σταματήσει η Έκδοση της εφημερίδας μας.

Εκατόν τριάντα φύλλα γεμάτα από την πλούσια ζωή και δράση του Συνδικάτου μας, των Παραρτημάτων του. Μια συνεχής προσπάθεια για ενημέρωση και εξοπλισμό για τις δραστηριότητες, τις ενέργειες της Διοίκησης, τα προβλήματα, την πληροφόρηση των μελών μας, μα πάνω απ’ όλα, προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του ταξικού μας αγώνα.

Σήμερα , οκτώμισι και πλέον χρόνια χωρίς εφημερίδα, χωρίς ένα σοβαρότατο κρίκο στην αλυσίδα της ενημέρωσης και της επαφής  μας, αποδεικνύεται περίτρανα πόσο αυτή μας έλειψε. Ναι συνάδελφοι, μας έλειψε πολύ. Αυτό επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή, αυτό ήθελαν να κάνουν , αυτό έκαναν. Το έκαναν για να περνάνε ευκολότερα την αντιλαϊκή – αντεργατική τους  πολιτική. Έκοψαν έτσι σε μεγάλο βαθμό και  τους δεσμούς μας.

Συνάδελφοι , επειδή δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στις μέρες μας από κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, που με αγώνες είχαμε κερδίσει , επειδή δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν , αν δεν τους σταματήσουμε, επιβάλλεται ΤΩΡΑ να ανασυνταχτούμε. Να μην επιτρέψουμε άλλο να κάνουν τη ζωή των παιδιών μας, τη ζωή μας κόλαση. Να βροντοφωνάξουμε μ’ όλη την ψυχή μας, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Με το κεφάλι ψηλά δίνουμε δύναμη στον αγώνα μας, στην οργάνωσή μας , που φέτος έκλεισε τα 30 της χρόνια. Προχωράμε με το τύπωμα του νέου μας φύλλου. Θεωρούμε πως μπορεί να αποτελέσει συνέχεια της εφημερίδας μας και του δίνουμε τον αριθμό 131. Ξεκινάμε με αδυναμίες πολλές και τεράστιες δυσκολίες. Με αισιοδοξία όμως πως θα είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, αν συμφωνείται και εσείς συνάδελφοι. Το κάθε πότε θα εξαρτηθεί και από εσάς. Κάναμε το ξεκίνημα. Δεν σας το κρύβουμε πως αυτό που τολμάμε τώρα , λέμε να το …συνεχίσουμε.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

(χωρίς ταχυδρομικά τέλη)