ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/10 19.00

PROTOMAGIA-2014-1

(Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Νέε συνάδελφε,

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε καλεί να κάνεις το βήμα οργάνωσης και συλλογικής πάλης για τα προβλήματά σου!

Στήνουμε Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 25 Οκτώβρη, ώρα 7.00 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος.

Στον χώρο των κατασκευών κυριαρχεί η μεγάλη ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα ειδικά για τους νέους, με το πρόσχημα της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης, το κλέψιμο του ενσήμου, η καθυστέρηση πληρωμής από τον εργοδότη για αρκετούς μήνες σε πολλές περιπτώσεις, οι απλήρωτες υπερωρίες, με αποτέλεσμα την κούραση και τα ατυχήματα. Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργατών είναι ελάχιστα.

Απέναντι σε όλα αυτά, τι θα κάνουμε; Θα αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή «να έχουμε δουλειά κι ας μην έχουμε ένσημο ή ας παίρνουμε μεροκάματο πείνας»; Ή θα πεισμώσουμε και θα παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους να το αλλάξουμε;

ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Λύση δεν μπορεί να μας δώσει κάποια κυβέρνηση, αφού όλες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζουν δεν έχουν σταματημό. Επιδιώκουν να τα παίρνουν από εμάς τους εργάτες, για να τα δίνουν στους εργοδότες. Δεν πληρώσαμε όλοι το ίδιο την κρίση!

Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο αν συνειδητοποιήσουμε ότι ενωμένοι οι εργάτες έχουμε δύναμη, μόνο αν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ο κλάδος μας έχει πολύ πλούσια πείρα και ιστορία, έχει δώσει μεγάλες μάχες στο κίνημα, που έφεραν και νίκες. Ό,τι κατακτήσαμε, το κατακτήσαμε με αίμα και ιδρώτα, δεν μας το χάρισε κανείς! Ακόμα μας υπολογίζουν και σήμερα ακόμα τους βάζουμε εμπόδια στο να μην περνούν ανενόχλητοι την πολιτική τους.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι να πάρουμε μέρος στο κίνημα με όλες μας τις δυνάμεις, η οργάνωση της πάλης και η μαζικοποίηση του Συνδικάτου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ