«Φωνάζει ο κλέφτης …»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

«Φωνάζει ο κλέφτης …»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει τους υπεύθυνους του «Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» για την τρομοκρατία που ασκούν στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο οι έλεγχοι που επιβάλλουν στα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων κατά την έξοδό τους από το εργοτάξιο.

Όταν οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική, εισέπραξαν τις απειλές της εταιρίας για απαγόρευση εισόδου στο εργοτάξιο αν δε δεχτούν τον εξευτελιστικό έλεγχο.

Θεωρούν δηλαδή τους οικοδόμους εν δυνάμει κλέφτες, αυτοί που θησαυρίζουν από τον κλεμμένο ιδρώτα των εργατών, που τα κέρδη τους σημαίνουν εργατικά ατυχήματα, εξοντωτικά ωράρια, τσακισμένοι μισθοί και απληρωσιές για τους εργάτες. Αυτοί έχουν το θράσος να λένε κλέφτες τους εργάτες που φτύνουν αίμα και ιδρώτα για να πάνε στις οικογένειές τους ένα κομμάτι ψωμί.

Τους προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες από το ταξικό κίνημα, από τους ίδιους τους εργάτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιες πρακτικές στο Συνδικάτο και να μη δέχονται τέτοιους εξευτελιστικούς ελέγχους. Οι εργάτες έχουν αξιοπρέπεια, κούτελο καθαρό. Διεκδικούν το δίκιο τους.

Οι «κλέφτες» του ιδρώτα μας δεν μπορούν να μας κατηγορούν για κλοπή.

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας
Σταύρος Λίτσας    Γιώργος Θεοδώρου