ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

couba

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα. Αξιοποιούν δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ και προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

Η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής για το παρών και το μέλλον κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού της απαγορεύει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης του εμπάργκο με νέα πρόσθετα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση Τράμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.

Αυτοί που μιλούν σήμερα για «ανθρωπιστική κρίση» στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη «δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» των Κουβανών, είναι οι ίδιες δυνάμεις που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, που εντείνουν ολοένα και περισσότερο την καταστολή, το φακέλωμα, που ισοπεδώνουν και περιστέλλουν ακόμη και στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες, την ίδια στιγμή που οι ρατσιστικές δολοφονίες  από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο στις ΗΠΑ. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένα με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεων τους για τη «δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι ίδιες δυνάμεις και στην Ελλάδα που δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας, μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι «περιττά», ενώ σπέρνουν απ” άκρη σ” άκρη της χώρας ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, με κάθε ευκαιρία ξεπλένουν τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς.

Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας.

Όχι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες! Η Κούβα δεν είναι μόνη της!