ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Εμείς οι οικοδόμοι , μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που συμμετείχαμε στην Γενική Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/10/2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 9 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου μας, συζητήσαμε εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, σειρά ζητημάτων που μας απασχολούν. Συζητήσαμε ακόμα και με αφορμή για τα οικονομικά των κομμάτων και καταλήξαμε πως :

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων δεν αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση τη διαπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων. Αντίθετα, την αθωώνει και κάνει νόμο τη χρηματοδότηση κομμάτων από επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή, με το ίδιο νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει εμπόδια σε κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό, από τους εργαζόμενους, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θεσμοθετεί το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος θέλοντας να επιβάλλει την αναγραφή των στοιχείων τους ακόμα και για μία συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι αποσπασμένο από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των σωματείων από τις εισφορές και συνδρομές των εργαζομένων, στον τρόπο λειτουργίας τους και λήψης αποφάσεων για απεργία.

Ο στόχος είναι ο ίδιος, να μπουν εμπόδια σε όσους αντιπαλεύουν ή φέρνουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής  πολιτικής.

Οι οικοδόμοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μη ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στο φακέλωμα των εργαζομένων.

            ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα δεχτούμε τέτοιους εκβιασμούς.

            Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, όλο το λαό σε επαγρύπνηση, σε αγώνα να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί το νέο αντιδραστικό μέτρο, το νέο φακέλωμα.

 

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης