ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

(Το ψήφισμα σε μορφή .pdf)

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την συμπαράσταση των οικοδόμων και των εργαζομένων στις κατασκευές στους πάνω από 1500 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους, διεκδικώντας την επαναφορά δικαιωμάτων, που τους τα έχουν στερήσει, όπως πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, συχνότερες επαφές με τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους, την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη και την κατάργηση του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης.

Απαιτούμε όχι απλά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, κατά της ισραηλινής κατοχής που διαρκεί για δεκαετίες, με ευθύνη και των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και επιδιώκει να αναβαθμίσει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που κλιμακώνει την επιθετικότητά του απέναντι στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Είμαστε δίπλα σε κάθε λαό που αγωνίζεται για τα συμφέροντά του. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά μόνο βάσανα, φτώχεια και δυστυχία για τους εργαζόμενους, για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Όπως έλεγε και το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς: «Παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».