ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ

     Συνάδελφοι    τα τελευταία γεγονότα με την δολοφονία του 34χρονου εργάτη Παύλου Φύσσα, από τον δολοφόνο Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, που ακολούθησε , την άνανδρη, φασιστική, στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, των Χρυσαυγητών ενάντια στους συναδέλφους,  στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και μέλη του ΚΚΕ, στο Πέραμα, δεν αποτελούν κεραυνό σε ξάστερο ουρανό, αντίθετα έρχονται σαν το επιστέγασμα μιας εγκληματικής, αντεργατικής πορείας που κρατάει δεκαετίες τώρα.

 

     Το συνδικάτο οικοδόμων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό, την εργατική τάξη για το ρόλο που καλούνται οι Χρυσαυγίτες να παίξουν. Τώρα οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που τόσο καιρό λέγαμε, ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών, τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, που στόχο έχουν το χτύπημα του εργατικού κινήματος, ότι αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους με το κυνήγι ανυπεράσπιστων μεταναστών, στρέφονται πλέον ανοιχτά ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης.

 

Το ίδιο το χτύπημα στο Πέραμα αυτό αποδεικνύει, δεν είναι τυχαίο ότι διάλεξαν την εργατογειτονιά του Περάματος, ότι επιτέθηκαν σε στελέχη του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του  Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, που χρόνια τώρα μπαίνει στο μάτι της εργοδοσίας με την πρωτοπόρα δράση του συσπειρώνοντας τους εργάτες της Ζώνης στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

Δεν ήταν άλλωστε οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες που προχώρησαν στην ίδρυση διασπαστικού, εργοδοτικού σωματείου, στη Ζώνη από κοινού με τους εργολάβους, με κύριο στόχο την μείωση των υψηλών μεροκάματων που έχουν κερδηθεί με σκληρούς αγώνες;  Δεν ήταν οι ίδιοι που υπόσχονταν στα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές ότι θα καθαρίσουν την Ζώνη από το ΠΑΜΕ;  Ή μήπως είναι τυχαίο ότι τα χτυπήματα αυτών των θρασύδειλων φουσκωτών έρχονται πάντα συμπληρωματικά στα χτυπήματα που δέχεται η εργατική τάξη από τους νόμους των κυβερνήσεων των αφεντικών, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., ακριβώς για να φοβηθούμε να μην σηκώσουμε κεφάλι;

 

     Τους το λέμε για άλλη μια φορά καθαρά. Δεν μας φοβίζουν. Οι εργάτες δεν λύγισαν στα Μακρονήσια και τις φυλακές, δεν κιότεψαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, δε θα κιοτέψουν τώρα μπροστά σε αυτούς τους ψευτόμαγκες.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επαγρυπνούν, να δυναμώσουν την συσπείρωση τους και την πάλη τους.

Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για επανάπαυση. Ξέρουμε καλά ότι τα μέτρα που παίρνονται τώρα, κατόπιν εορτής, ενάντια στην Χ.Α. κάτω και από την πίεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, δεν μπορούν να διασφαλίσουν την συντριβή του φασισμού. Τον φασισμό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον αναπαράγει, μόνο εμείς μπορούμε, αντιμετωπίζοντας, όχι μόνο τους υποτακτικούς αλλά και τα ίδια τα αφεντικά τους. Οι εργάτες πρέπει να στοχεύσουν την πάλη τους σε αυτούς που τους γέννησαν, τους θρέφουν  και τους στηρίζουν με διάφορούς τρόπους, δηλαδή μονοπώλια, εφοπλιστές, κατασκευαστές, τραπεζίτες, καναλάρχες.

 

Ο λαός έχει τη δύναμη, όχι απλά να τους σταματήσει αλλά και να τους τσακίσει, τσακίζοντας και ανατρέποντας το σύστημα που τους γέννησε, τον καπιταλισμό.

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο το Σαββάτο 5 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. στην Ομόνοια και στην προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος, στις 10:00 π.μ.