Απεργία στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, Τετάρτη 19 Ιούλη, για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

12-07-2017-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19-07-2017 (σε μορφή .pdf)

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 19 Ιούλη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα έργα ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπως αποφάσισαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιούλη στο πλαίσιο της καθολικής στάσης εργασίας και μαζικής συγκέντρωσης στο χώρο του εργοταξίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ως απάντηση στην αδιαλλαξία των υπεργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο, οι οποίοι δείχνοντας, το πραγματικό τους πρόσωπο, αρνήθηκαν ακόμη και να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να υπογραφεί εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση ανταποκρίθηκαν μόνο ο «Άκτωρ» και η «DEMCON», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων.

Στην συγκέντρωση στο εργοτάξιο μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος κάλεσε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και συσπείρωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο και στην Εργοταξιακή Επιτροπή ώστε να αναγκάσουν την εργοδοσία να υπογράψει ΣΣΕ.

Παράλληλα κάλεσε σε έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στην απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων στις 20 Ιούλη, ενάντια στα μονοπώλια του κλάδου, σημειώνοντας ότι και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, υφίστανται την ίδια εκμετάλλευση με τους εργαζόμενους του εργοταξίου στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου η ανακαίνιση του ξενοδοχείου γίνεται για λογαριασμό και σε όφελος μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στα ξενοδοχεία.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης,

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 προχωράμε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σαν πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία, αλλά και τη φασίζουσα νοοτροπία που επιδεικνύουν οι εργοδότες του συγκεκριμένου έργου.

Απεργούμε γιατί:

Δουλεύουμε ασταμάτητα και παρόλο αυτά το μεροκάματο εξανεμίζεται μέχρι να πάμε σπίτι και δε φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη.

Απεργούμε γιατί:

Αν και έχουμε καλέσει κατ΄ επανάληψη και εγγράφως όλους τους εργοδότες και τους εκπροσώπους των εταιριών του συγκεκριμένου έργου να προσέλθουν στο τραπέζι έτσι ώστε να τους εκθέσουμε και προφορικώς τα αιτήματά μας εκείνοι όχι μόνο δεν απαντάνε, αλλά δείχνουν ποιοι είναι πραγματικά. Από τη μια θέλουν τους εργάτες με το κεφάλι σκυμμένο, χωρίς να μιλάνε, χωρίς να διεκδικούνε και από την άλλη φανερώνουν το φόβο τους απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων.

Απεργούμε γιατί:

Οι εταιρίες που προσήλθαν στη συζήτηση (ΑΚΤΩΡ, DEMCON), καλυπτόμενοι πίσω από τις επιπτώσεις της κρίσης και αξιοποιώντας νομικίστικα κόλπα, αρνούνται να δώσουν πίσω ένα κομμάτι από τον κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων.

Απεργούμε γιατί:

Αν και επικαλούνται το νόμο, οι ίδιοι παρανομούν κλέβοντας την ασφάλιση των εργαζομένων και αντί να τους ασφαλίζουν με οικοδομικό ένσημο τους ασφαλίζουν με απλό (υδραυλικοί, γυψοσανιδάδες).

Απεργούμε γιατί:  Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε.

Απέναντι στην ενότητα και αποφασιστικότητα των εργοδοτών, εμείς προτάσσουμε τη δική μας ενότητα και αποφασιστικότητα και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές, γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί «Χωρίς εμάς σκεπάρνι δεν χτύπα – μπορούμε χωρίς αφεντικά». Αυτοί μας έχουν ανάγκη.