ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9-2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους οικοδόμους στη κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ (στις πρόδρομες εργασίες), που διεκδικούν αυξήσεις στα μεροκάματά τους, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αρχαιολόγους, χειριστές μηχανημάτων και μισθωτούς τεχνικούς που διεκδικούν από κοινού βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας. Δεν ανεχόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα οι οικοδόμοι να αμείβονται με τον βασικό μισθό και αυτό αν πραγματοποιήσουν όλα τα μεροκάματα, με αντίστοιχη κατάσταση και στους άλλους εργαζόμενους του έργου, σε αντίθεση με τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο και κάνουν «χορό εκατομμυρίων» με χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη του λαού.

Με την συλλογική δράση και τον αγώνα μας χτίζουμε θεμέλια αντίστασης για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα και να μην εξανεμίζεται το μεροκάματό μας πριν ακόμα μπει στην τσέπη μας, από την τεράστια ακρίβεια που σαρώνει στους λογαριασμούς της ενέργειας, στα είδη διατροφής, καύσιμα και άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειές μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του έργου. Συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα και αύριο Πέμπτη 17 Φλεβάρη. Δυναμώνουμε το επόμενο διάστημα την πάλη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.