ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

   Αν στη μεσόγειο πνίγονται καθημερινά ξεκληρισμένοι απ΄την πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες απ΄τη φωτιά του πολέμου, που ΄χουν ανάψει οι ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., και απ΄τη φτώχεια, που τους έχουν σπρώξει οι κυβερνήσεις τους, προκειμένου να θησαυρίζει το Κεφάλαιο, στη στεριά στους χώρους δουλειάς παραμονεύει ο θάνατος.
Σκοτώνονται ή σακατεύονται εργάτες.
Απ΄τη παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Απ΄την υπερεντατικοποίηση για τον πολλαπλασιασμό των κερδών της εργοδοσίας. Απ΄τα εξαντλητικά ωράρια, αφού πρώτα φρόντισαν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, να ισοπεδώσουν τα πάντα. Να καταργήσουν τη Σ.Σ.Ε., με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για να επιβιώσει, μιας και το μεροκάματο έγινε φιλοδώρημα.
Απ΄το παροπλισμό τον όποιων ελεγκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα η εργοδοσία και μάλιστα σε περιόδους κρίσης να ξεσαλώσει. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για «δεύτερη φορά αριστερά».
Έτσι, χάνονται εργάτες, όπως σήμερα 3-2-2016, ο 48χρονος Γιόκος Τρέτσι (Αλβανός), που πέφτοντας από τη σκάλα, πάνω στην οποία εργαζόταν, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα
υψηλής τάσης μπροστά στα μάτια του γιού του.
Εργαζόταν στην εταιρεία ΕΡΕΚΤΑ, υπεργολάβος μεταλλικών κατασκευών για λογαριασμό της ΑΚΤΩΡ στο σταθμό του προαστιακού στο Ζεφύρι. Το Συνδικάτο καλεί όλους τους
συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και την ίδια μας τη ζωή στα χέρια μας.
Δίνουμε για ένα επιπρόσθετο λόγο, αύριο 4 Φλεβάρη ΜΑΖΙΚΟ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ παρόν στην απεργία και στη συγκέντρωση με το Συνδικάτο μας, με τις ταξικές δυνάμεις.