ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ & ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΑΓΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος των Βορείων-Βορειοανατολικών περιοχών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει την δολοφονική επίθεση από μαχαιροβγάλτες κουκουλοφόρους φασίστες στην περιοχή του Γέρακα, εναντίον του στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, Άγγελου Μπαλτά.

Με το γνωστό τρόπο που δρουν πάντα μέσα στο σκοτάδι ως θρασύδειλοι, χρησιμοποιώντας τρόπους εγκληματικής οργάνωσης, μιμούμενοι τις μεθόδους των προγόνων τους των ταγματασφαλιτών, επιτέθηκαν για ακόμα μια φορά, την Δευτέρα το βράδυ, χτυπώντας και μαχαιρώνοντας τον πρωτοπόρο αγωνιστή.

Συνεχίζοντας την δράση τους εναντίον πρωτοπόρων κομμουνιστών, που συμμετέχουν σε ταξικά συνδικάτα, όπως των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, των αλιεργατών στην Ιχθυόσκαλα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν  Έλληνες και μετανάστες εργάτες, που διεκδικούν  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει τα φασιστόμουτρα να δρουν ανενόχλητα ενώ βάζει προτεραιότητα την καταστολή λαϊκών αγώνων, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, βγάζει παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων και βάζει πλάτη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ για το μοίρασμα των υδρογονανθράκων, στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Τα απομεινάρια του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας ας βάλουν καλά στο μυαλό τους πως δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την δράση μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την απαλλαγή της εργατικής τάξης από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει κάθε λογής φασιστοειδή.

Υπενθυμίζουμε στους απογόνους του Χίτλερ την 9η Μαΐου 1945, την νίκη του Κόκκινου Στρατού, νίκη των λαών, που συνέτριψε την ναζιστική Γερμανία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν την άνανδρη επίθεση των φασιστοειδών και την εγκληματική τους δράση.

Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση καταδίκης την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία του Γέρακα.