ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 5-9 μ.μ.

ekloges-2017-ergotaksio-01

(Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Συνάδελφοι Οικοδόμοι

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

τον Νοέμβρη στις 20-21-22-23-24-27-28-29-30 και 1 Δεκέμβρη 2017

στα παραρτήματά μας από 5 έως 9 μ.μ.


Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στις γραμμές του Συνδικάτου, γιατί δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης. Να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου ενισχύοντας τη δύναμή μας.   Για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την δουλειά με δικαιώματα, την στήριξη των ανέργων. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την κατάργηση  των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση.

Οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ενωμένοι χτυπάνε κάθε δικαίωμα στη δουλειά συνολικά στη ζωή μας.

Η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι, όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι   εχθροί των εργατών.

Σκέψου συνάδελφε,

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ενώ τα επιτεύγματα της επιστήμης είναι τεράστια, αντί αυτά να μπαίνουν στην υπηρεσία των εργαζομένων, ώστε όλοι να έχουμε δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες, μπαίνουν στην υπηρεσία των εργοδοτών για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Παρόλο που οι ανάγκες για έργα ικανοποίησης σύγχρονων λαϊκών αναγκών  είναι τεράστιες, το κεφάλαιο επενδύει σε τομείς που θα του αποφέρουν περισσότερα και πιο γρήγορα κέρδη και με όρους που δυναμώνουν την εκμετάλλευση των εργατών, των οικοδόμων.

Γι’ αυτό εμείς, τα συνδικάτα που έχουμε δημιουργήσει το ΠΑΜΕ λέμε ότι ο αγώνας μας είναι ανάγκη να στρέφεται ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στην πολιτική που τους υπηρετεί, ότι αυτοί δε μπορούν χωρίς εμάς, εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Πότε καταφέραμε να κερδίσουμε κάτι;

Όταν οι οικοδόμοι ήταν οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο και πάλευαν ή όταν ο καθένας μας περίμενε εξ ουρανού σωτήρες;

Πότε οι εργάτες έπαιρναν ένα αξιοπρεπές και στην ώρα του μεροκάματο;

Όταν αγωνίζονταν οργανωμένοι και διεκδικούσαν με το συνδικάτο ή όταν, κάτω από το φόβο της ανεργίας, αφήνανε να περνάει ο καιρός και έμεναν απλήρωτοι 6 μήνες και 1 χρόνο;

Μόνο με τον αγώνα εναντία στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, με ένα ισχυρό Συνδικάτο και μαζί με όλους τους εργάτες μπορούμε να καταφέρουμε αξιοπρεπή μεροκάματα, επιδόματα, χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το 7ωρο και άλλα.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Κυβέρνηση και αφεντικά θέλουν τους εργάτες να στηρίζουν τους στόχους των εκμεταλλευτών, την ανάπτυξη των κερδών τους που κτίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό, εργατικό – λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα.

Μόνο με τον αγώνα μας χτίζουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Παλεύουμε για:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Να παρθούν μέτρα για να ανοίξει η δουλειά και να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια. Να γίνουν τώρα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, νοσοκομεία, κ.ά. Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ βάζοντας μπροστά προγράμματα για κατασκευή σύγχρονων φτηνών λαϊκών κατοικιών.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ιδιαίτερα τώρα, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας, αλλά και λόγω του μεγάλου ποσού που συγκεντρώθηκε στο ΙΚΑ από τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων. Μας κλέβανε τότε, μας κλέβουν και τώρα.
  • Μέτρα τώρα για την προστασία όλων των ανέργων, όπως έκτακτο βοήθημα, επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη,. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών. Ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσής τους με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Δυνατός εργάτης είναι

ο οργανωμένος εργάτης

Συσπειρωθείτε μαζικά

στις γραμμές του Συνδικάτου.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

 

Μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και εργοδότες απέναντι στους εργάτες και την προσπάθεια που κάνουν για να βάλουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα, ακόμα και στην απεργία, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, την ενεργή συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του, τη μαζική προσέλευση στις εκλογές.

Οι εκλογές του Συνδικάτου μας

θα πραγματοποιηθούν

20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Νοέμβρη και 1 Δεκέμβρη 2017,

τα πρωινά 7.00-15.00 σε χώρους δουλειάς και τα απογεύματα 5-9 μ.μ. στις έδρες των Παραρτημάτων μας, καθώς και στα κεντρικά του Συνδικάτου.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ

Είναι η απάντηση στο ενιαίο μέτωπο των αφεντικών και των κομμάτων που τους υπηρετούν με την πολιτική τους