Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

«Σαν έτοιμος από καιρό…σαν θαρραλέος» ο διοικητής του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ)κατέθεσε στα μουλωχτά μήνυση εις βάρος του Γιάννη Αναγνώστου ,προέδρου του συνδικάτου μας για την παρέμβαση σωματείων στην συνεδρίαση της ΔΥΠΑ για να μην ενεργοποιηθεί το Ποινολόγιο των ανέργων.

Ο διοικητής χωρίς να ενημερώσει το υπόλοιπο ΔΣ για τις κινήσεις του και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ως νόμιμος εκπρόσωπος ανώτατης αρχής σε μια άθλια μήνυση γεμάτη ψεύδη και ανακρίβειες.

Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης του διοικητή απέναντι σε συνδικαλιστή ούτε τυχαίες είναι ούτε πρωτόγνωρες. Αξιοποιεί τα «γαλόνια» του και λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης, προσπαθεί να συμβάλει στο περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης σε μια περίοδο που εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, και εργατικά Κέντρα πρωτοστατούν για την υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και αλλά δικαιώματα.

Προσπαθεί να ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική που έχουν χαράξει διαχρονικά τόσο οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόσο και η τωρινή της ΝΔ πάνω στα εργασιακά δικαιώματα, που προσπαθούν να κρύψουν την αναδιανομή της φτώχειας και της εκμετάλλευσης  με μισθούς πείνας, διάφορα voucher -pass και τα «καλάθια της μιζέριας».

Τους λέμε ξεκάθαρα πως: τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πτοούμαστε από μηνύσεις και δικαστήρια και οποιοδήποτε άλλο κατασταλτικό μηχανισμό.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.