ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΑΣΠΙΔΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

28-4-2017-asteras-vouliagmenis-7

Με επιτυχία αντιμετώπισε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Εργοταξιακή Επιτροπή στο εργοτάξιο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης την προσπάθεια που έκανε η εργοδοσία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη μαζί της για την Τετάρτη 14/6, ώστε να συζητήσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλες διεκδικήσεις των συναδέλφων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία DEMCON, υπεργολάβος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ στο έργο, επιδίωξε να προχωρήσει σε 5 απολύσεις εργαζομένων, εκ των οποίων ένας συνάδελφος είναι μέλος της πρόσφατα συσταθείσας Εργοταξιακής Επιτροπής.

Έπειτα από την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου αλλά και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι εργαζόμενοι στο έργο, η εργοδοσία αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Είναι φανερό ότι όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι σα μια γροθιά και προτάσσουν το συλλογικό δίκιο κι όχι τις ατομικές λύσεις, τότε μπορεί ο αγώνας τους να είναι αποτελεσματικός.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε εργοτάξιο, παίρνοντας παράδειγμα από την αγωνιστική στάση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο, να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανωθούν, δημιουργώντας πυρήνες του Συνδικάτου μέσα στους χώρους δουλειάς, σωματειακές επιτροπές, έτσι ώστε συλλογικά κι οργανωμένα να διεκδικήσουμε όχι απλώς την αύξηση σε ένα μεροκάματο, αλλά όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε.