ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

(Το ψήφισμα σε μορφή .pdf)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Εμείς οι οικοδόμοι, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που συμμετείχαμε στη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 3/11/2019:

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ένταση της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού που επιδεικνύει απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, απέναντι σε πρωτοπόρους εργάτες που αγωνίζονται με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Ενώ το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων χρόνων παραμένει σε ισχύ, η κυβέρνηση συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, με την ψήφιση μιας σειράς αντιδραστικών νόμων, όπως είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και με την πρόσφατη ψήφιση του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων και στη λειτουργία των σωματείων, παίρνοντας παράλληλα και μέτρα καταστολής. Κάνει έτσι νόμο τις απαιτήσεις των εργοδοτών, των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων, για να θωρακίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι φανερό ότι η «ανάπτυξη για όλους» και η «κανονικότητα» που διατυμπανίζει είναι ένα τεράστιο παραμύθι. Είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και δεν έχει καμία σχέση με τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, ούτε αντιμετωπίζει κανένα από τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης δείχνει ότι μας θέλει υποταγμένους, χωρίς φωνή, χωρίς να σκεφτόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να μπορεί ανενόχλητη να προωθήσει τα συμφέροντα των λίγων.

Δεν υποτασσόμαστε! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Δ.Σ. και στα μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, των εργαζομένων στην COSCO, για τις απειλές που δέχονται από τραμπούκους της εργοδοσίας, επειδή πρωτοστατούν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ και υπαγωγή στα ΒΑΕ.

Η κοινή πάλη των εργαζομένων μπορεί να κάνει στην άκρη τα τσιράκια της εργοδοσίας, δεν θα επιτρέψουμε στους μηχανισμούς της να τρομοκρατούν αγωνιστές εργάτες, συναδέλφους που σηκώνουν το κεφάλι.

Κόντρα στην αδιαλλαξία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των εργοδοτών, οι αγώνες του κλάδου μας του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι με αποφασιστικότητα και πείσμα μπορούν να έχουμε αποτελέσματα.

Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα ταξικά Συνδικάτα, με τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».