10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

kotzaridhs 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΥΡΩΝΑ 

10 χρόνια συμπληρώθηκαν χθές από τον χαμό του συναδέλφου μας Δημήτρη Κοτζαρίδη. Σαν χθές το 2011 πραγματοποιούνταν η 2η μέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με χιλιάδες λαού να διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μια συγκέντρωση που προκάλεσε το τρόμο στο κεφάλαιο και χτυπήθηκε με πέτρες και μολότοφ από διάφορα φασιστοειδή, χρυσαυγίτες, από αναρχικούς κουκουλοφόρους, από το παρακράτος και από τις δυνάμεις καταστολής με χημικά και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Μήτσος όπως τον φώναζαν οι συνάδελφοι.

Πρωτοπόρος, μαχητής και αγωνιστής. Πάντα στο πλευρό του Συνδικάτου του οποίου υπήρξε και μέλος της Διοίκησης του Παραρτήματός μας, σε διάφορες θέσεις. Παίρνουμε δύναμη από την συμβολή του στον αγώνα και παλεύουμε για να γίνουν πράξη όλα όσα για τα οποία έδωσε την ζωή του. Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Τιμάμε την μνήμη του καθημερινά με τους αγώνες ενάντια σε αυτούς που ζούν από τον δικόν κόπο και ιδρώτα. Τιμάμε και θα θυμόμαστε για πάντα όλους τους συναδέλφους μας που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή, που δεν συμβιβάστηκαν, που πάλεψαν για εμάς και άφησαν παρακαταθήκη.

Τις όμορφες μέρες που δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη, είμαστε όμως πεπεισμένοι πως το δίκιο μας με την οργανωμένη πάλη θα το επιβάλλουμε.