48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 13 & 14 ΙΟΥΛΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Νέα Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Συνδικάτο μας, με τους οικοδόμους  στις πρόδρομες εργασίες της υπό κατασκευής γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, για την ενημέρωση των συναδέλφων όσον αφορά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιούλη με εκπροσώπους της εταιρείας για υπογραφή διμερών συμβάσεων έργου με αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει στο έργο. Για ακόμη μια φορά η ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. παράπεμψε ουσιαστικά στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για να ζητήσουμε αυξήσεις αφού αρνείται ακόμη και να κάνει μια αντιπρόταση στις διεκδικήσεις μας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με την στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, με 48ωρη Απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούλη και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρις ότου έχουμε στα χέρια μας μια ουσιαστική πρόταση για διαπραγμάτευση και όχι μια συνεχή άρνηση.

Επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτή την στιγμή στη χώρα, επειδή οι ανατιμήσεις είναι σχεδόν καθημερινές σε προϊόντα , είδη πλατιάς κατανάλωσης, καύσιμα, ενέργεια κτλ. παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από κανέναν ούτε από δήθεν «καλούς» εργοδότες που «θέλουν αλλά δεν μπορούν», ούτε από κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς «σωτήρες» που με επιδόματα ψίχουλα και κούφιες υποσχέσεις επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Όπως με τον αγώνα μας επιβάλλαμε την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που ήταν μια ανακούφιση για όλους τους οικοδόμους, έτσι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για να καλυτερέψουμε την ζωή μας. Δεν χωράει καμιά αναμονή. Με πίστη στο δίκιο μας και την ενότητα των εργαζομένων θα βγούμε και πάλι νικητές!